Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja

Poslovna enota Vrtnarstvo in hortikultura ima zaposlenih vrsto visoko strokovno usposobljenih vrtnarjev, ki skrbijo za vzgojo sadik cvetja, zelenjave in trajnic. Proizvodnja se razprostira v 17 rastlinjakih. Za potrebe lastne proizvodnje ima enota sodoben, računalniško voden steklenjak za vzgojo matičnih rastlin.

Rastline iz lastne proizvodnje, so na voljo kupcem v prodajnih rastlinjakih. Prepoznate jih po kompaktni rasti, listi so temno zeleni in lepo razraščeni. Rastline niso utrpele transportnega šoka, ves čas so bile na dnevni svetlobi, primerno oskrbovane in zalite. Takšne rastline bodo doma dolgo in lepo uspevale.

Rastline so bile ves čas na istem mestu, zato nimajo poškodovanih listov in cvetov. V proizvodnjih rastlinjakih imajo dovolj prostora, da se razvijejo v bogate in košate rastline, z močno koreninsko grudo, ki je pogoj za nadaljno uspešno rast.


Pomladanska proizvodnja

 • Okrasne rastline (Trobentice, telohi, marjetice, mačehe, ranunkule)
 • Sadike zelenjave (solate, kapusnice, paprike, paradižnik,…)
 • Balkonsko cvetje (bršljanke, surfinije in vse ostalo trendovsko balkonsko cvetje)
 • Proizvodnja zelišč in začimb

Od zgodnje pomladi in vse do pozne jeseni, so na voljo kvalitetne sadike zelenjave in zelišč, ki so primerne za domačo vzgojo na vrtu. V pomladanskem času vzgojimo širok nabor zdravih in močnih rastlin, ki so primerne za gojenje na balkonih in terasah.

Naši strokovnjaki znajo svetovati, katere rastline izbrati in kako jih negovati, da bodo dobro uspevale v domačih razmerah. Poznajo pa tudi modne trende, ki velevajo, katere barve in vrste cvetja se bodo najlepše podale na vaš balkon, teraso ali vhod pred hišo.


Poletna proizvodnja

Poletna proizvodnja

 • Okrasne rastline (trajnice in enoletnice za vrtove in grobove)
 • Sadike zelenjave (solate in vse ostale sadike zelenjave)
 • Proizvodnja sveže zelenjave (vsak dan vam je na voljo sveža zelenjava iz naših rastlinjakov, kot je solata, paprika, paradižnik, kumare, zelje, cvetača,…)
 • Proizvodnja zelišč in začimb za vzgojo in uporabo

V poletnem času našo ponudbo prilagodimo vašim potrebam. Vzgajamo večje, že cvetoče rastline v loncih, ki jih doma le še postavite na mesto in uživate v njihovi lepoti.

Za tiste, ki nimate možnosti pridelati lastne zelenjave, vam v poletnem času ponujamo vsak dan popolnoma svežo zelenjavo iz naših rastlinjakov. Na voljo so vam tudi male sadike zelenjave, zelišč in začimb.


Jesenska proizvodnja

 • Okrasne rastline (sadike mačeh in drugih trajnic za vrtove in grobove)
 • Krizanteme (posajene v loncih in kot rezano cvetje)
 • Proizvodnja sveže jesenske zelenjave (radiči, endivije, zelje,…)

Jeseni proizvodnji rastlinjaki zažarijo v pisanih cvetovih mačeh, takšnih velikocvetnih, drobnocvetnih in visečih. Družbo jim delajo krizanteme, ki zaznamujejo čas jeseni tako na naših grobovih, kakor tudi na naših vrtovih in zasaditvah pred hišo.

Naši vrtnarji vzgojijo izjemno kvalitetne ciklame, ki krasijo hladne bivalne prostore.

Jesen pa je tudi čas, ko vam ponudimo širok sortimen trajnic, ki so primerne za naše vrtove v različnih letnih časih.


Zimska proizvodnja

Zimska proizvodnja

 • Okrasne rastline za dom (božične zvezde in ciklame)
 • Zimska proizvodnja zelenjave (solate in radiči)

Decembra se začno barvati ovršni listi božičnih zvezd iz naše proizvodnje, ki jih kupci prepoznate po tem, da niso utrpele transportnega šoka, zato ostanejo dolgo časa lepe in zdrave. Poleg klasičnih rdečih božičnih zvezd, po katerih najraje posegate, pa radi presenetimo z novostmi in posebnostmi, ki zaznamujejo našo ponudbo.

Novost, v duhu časa je ponudba sveže zelenjave iz domačih rastlinjakov. V našem vrtnem centru vam ponujamo najbolj svežo solato, zelje, papriko, paradižnik in kumare tudi v zimskem času. Zelenjave ne hranimo v hladilnicah, ampak jo v rastlinjakih režemo večkrat na dan, le toliko, kolikor jo sproti kupite. Ko zaloga poide, narežemo, naberemo novo, svežo.