Poroke

Poročni šopek

Poročni šopek

Poročni šopek je najpomembnejši in osrednji izdelek poročnega slavja, na katerega se navezujejo vsi ostali izdelki, tako po barvi kakor tudi vrsti cvetja.

Izbiro oblike šopka, vrste in barve cvetja, vedno prilagodimo željam neveste, njeni obleki, postavi in življenjskemu slogu.

Ko dogovorimo, kakšen bo poročni šopek, začnemo skupaj razmišljati, katere izdelke iz cvetja, še potrebujemo na poročni dan.

Če načrtujete poroko, vam svetujemo, da pridete v cvetličarno na informativen pogovor dovolj zgodaj, da lahko uskladimo vaše želje z našimi predlogi, ki bodo poročni dan obogatili na nepozaben način.


Naprsni šopki

Naprsni šopki so namenjeni:

  • Ženinu
  • Pričama
  • Ostalim svatom

Naprsni šopek za ženina je miniaturni poročni šopek, saj vsebuje cvetje in zelenje iz poročnega šopka.

Naprsna šopka za priči sta nekoliko manjša in skromnejša od ženinovega.

Naprsni šopki za svate so lahko vsi enaki ali pa naredimo še kakšno izjemo za najbližje sorodnike, vsekakor pa so manjši in malce skromnejši od zgoraj naštetih.


Aranžiranje vozila

Aranžiranje vozila

Najpomembnejši vozili sta tisti dve, ki prevažata nevesto in ženina. Najpogosteje se dekoracija za avto v katerem se vozi nevesta, razlikuje od tiste, kjer se vozi ženin. Tudi avta nista vedno enakega tipa, morda celo različne barve in oblike.

Dekoracije za avtomobile so lahko zelo inovativne in drugačne kot smo jih bili vajeni doslej, če se prepustite domišljiji cvetličarjev. Kadar so avtomobili posebej dragi, pa je priporočljivo želje po dekoraciji, uskladiti tudi z lastniki vozil.

Vsekakor je najlepše, če se vrsta in barva cvetja iz poročnega šopka, nadaljuje tudi na avtomobilih. Kadar je cvetje iz poročnega šopka krhko in drobno, potem se ponovi vsaj barva in stil poročnega šopka, tudi v aranžmajih na avtomobilih.


Krasitev prostorov

Mnoge neveste in ženini ne želijo prepustiti prav nobenega detajla naključju, zato se z izbranim cvetličarjem dogovorijo tudi za krasitev cerkve in restavracije, kjer se bo odvijalo slavje. Različni cerkveni prostori omogočajo številne možnosti slavnostne krasitve, ki jo je vsekakor potrebno v naprej dogovoriti.

Prav tako v restavraciji ne sme manjkati cvetlični aranžma pred nevesto in ženinom, saj jima dela družbo na številnih fotografijah, ki jih naredijo svatje med slavjem. Če je svatov veliko, potem so manjši aranžmaji ali šopki tudi na njihovih mizah. Včasih se s cvetjem okrasi tudi vhod v restavracijo in druga mesta, kjer se zadržujejo svatje.

Vedno pa pri izbiri cvetja sledimo stilu, barvam in vrsti cvetja, ki smo ga določili s poročnim šopkom.