SADIKE ZELIŠČ

Zgodnje vrste zelišč lahko sadimo že v tem trenutku, zlasti če imate rastlinjak ali kakšne druge pokrite površine. Tudi na prosto že lahko sadimo meto, baziliko, kumino, rman, rožmarin, sivka, janež, kamilice, peteršilj in druga zelišča, le, da jih moramo pokriti s kopreno, da jim nizke nočne temperature ne bodo prišle do živega.

 

Prednost pri sajenju sadik je veliko, saj je pridelek hitrejši in sigurnejši. Zasadite samo količino rastlin, ki jo potrebujete, za razliko pri setvi, ko pogosto vzklije preveč rastlin, ki jih ne potrebujete in jih morate žal zavreči.

 

VSE ZA VRTIČKARJE

Ali ste že naredili sadilni načrt?

V pomladanskem času pred setvijo ali saditvijo rastlin najprej pripravimo zemljo tako, da jo pognojimo z organskimi in anorganskimi gnojili. Možnosti je zelo veliko, zato predlagamo, da si ogledate pestro in bogato ponudbo na naših prodajnih policah, se posvetujete z našimi zaposlenimi in kupite gnojila, ki bodo prispevala k najboljšemu pridelku na vašem vrtu.

Najprej preglejte zaloge semen v shrambi, premislite s katerimi vrtninami boste letos razveseljevali družinske člane, koliko prostora imate na voljo, preglejte zapiske lanskega leta, saj boste le tako upoštevali kolobarjenje.

Poleg semenskih vrečk imejte v mislih tudi gnojila in substrate s katerimi boste omogočili hiter in dober začetek po vzniku mladih rastlinic.

Zgodnje setve je nujno potrebno zaščititi z zimsko kopreno, ki omogoča topel plašč mladim rastlinicam.

 

VSE ZA DOM

V naših trgovinah, zlasti pa na vrtnariji imamo vse več ponudbe za dom. Na voljo so vam številni trendovsko oblikovani okrasni lončki, ki niso le keramični ali plastični, ampak so narejeni tudi iz blaga, pluta na lesenih ali kovinskih podstavkih. V modi so tudi številne obešanke, ki služijo okrasnim rastlinam.

Poleg bogate ponudbe zelenih in cvetočih sobnih rastlin imamo na voljo tudi cvetje, šopke in lončnice iz umetnih materialov, ki so primerne tako za domače, kot tudi poslovne prostore.

Tradicionalno pa smo poznani po pestri ponudbi svežega cvetja iz katerega izdelujemo šopke za vse priložnosti, kot tudi izdelke za zadnje slovo in nove začetke.

© Copyright GGNM 2015