DREVESA IN GRMOVNICE

Pomladanski meseci so idealni za zasaditev vašega vrta ali pa le dosejevanje v že obstoječem vrtu.
V teh dneh je ponudba na naši vrtnariji največja v celem letu, tako, da lahko izbirate med okrasnimi rastlinami in drevesi vseh velikosti za najrazličnejše potrebe in razmere v vašem vrtu.

Posvetujte se z našimi sodelovci pred nakupom, z namenom, da boste izbrali prave rastline.

Prav tako je pomembno, da v sadilno jamo nasujete vstrezno gnojilo za rezervo in zemljo, ki bo omogočala hiter napredek na novo posajene rastline.

Mlade rastline je dobro zaščititi pred divjadjo z ustreznimi mrežami ali drugimi materiali.

Na novo posajene rastline moramo zaivati, še zlasti kadar so temperature visoke in sončni dnevi.

HORTENZIJA

Hortenzije so nepogrešljive v vrtu, čeprav so letošnje poletje nekatere trpele zaradi previsokih temperatur, druge pa so sušo bolje prenašale,še zlasti, če jih imate posajene v bolj senčnem delu vrta.

Na voljo so cvetoče sadike hortenzij, ki jih lahko gojite v loncu in postavite kamorkoli jim bo ugajalo oziroma boste vi želeli, da vam delajo družbo.

Če jih posadite na stalno mesto, to lahko storite kadarkoli, le da skopljete dovolj veliko jamo, ki jo zalijete, prav tako dobro zalijte sadiko še preden jo date ven iz lonca. V jamo natresite posebno zemljo za hortenzije, ki naj bo vlažna, postavite sadiko hortenzije in zasujte s posebno zemljo za hortenzije. Nekaj dni zalivajte, da se dobro sprime z okolico in nato uživajte v cvetju, ki ostane lepo dolgo časa, vse do pozne jeseni in celo pozimi, pri nekaterih sortah hortenzij.

Sortiment je res širok in v ponudbi sledimo raznolikosti, znotraj katere lahko izbirate.

RASTLINE ZA GREDICE IN GROBOVE

Poletna vročina, nagle ohladitve in nevihte pogosto uničijo pletne rastline na vrtu.
Rastline, ki so izgubile dekorativno vrednost populimo ali porežemo, če gre za trajnice in jih nadomestimo z novimi sadikami že cvetočih rastlin, ki bodo kos poletni vročini.

Na naši vrtnariji in trgovinah v srebrničah in straži so vse poletje na voljo cvetoče rastline v lončkih, ki nadaljujejo z rastjo, ko jih posadimo v rahlo prekopano in pognojeno gredico. 
Po sajenju rastline temeljito zalijemo in tudi naslednje dni po sajenju skrbimo, da je zemlja vlažna.

To je idealen način, da prazne, upostošene gredice na hitro ozelenimo in s tem poskrbimo zato, da je vsak kotiček vrta lep.

Prav tako se rastline lahko posušijo tudi na grobovih, kjer je poletna vročina neizprosna in je mnoge rastline ne prenesejo, četudi jih skrbno zalivamo.
Obstaja pa kar nekaj rastlin, ki vročino in sušo zelo dobro prenašajo. Če boste v teh poletnih dneh menjali rastline na grobu, dodajte novo hranilno težko prst, ki dobro zadržuje vlago. Ostanke prejšnih rastlin popolnoma odstranite, prekopajte prostor, ki je namenjen rastlinam, zemljo dobro zalite in šele nato posadite nove rastline.

© Copyright GGNM 2015