VRTNI TELOH

Vrtni telohi so trajnice, ki nas v vrtu razveselijo včasih že decembra, če je zima suha in topla. Vsekakor pa so to prvi in najzgodnejši znanilci pomladi, k v senčnem zavetnem rastišču obilno cvetijo. Sortimen gojenih vrtnih telohov je širok. 

Gojeni vrtni teloh je zelo enostaven za vzgojo, saj ne potrebuje posebne nege in nas bo bogato nagrajeval z obilnim cvetenjem, če ga posadimo v pravo humusno, vlažno prst. 

Teloh je pomembna cvetoča medonosa rastlina, saj za čebele predstavlja prvo pašo. Ljubitelji narave ga boste posadili v vrt in ponudili hrano čebelam, za razliko od onih, ki v gozdu trgajo velike količine teloha, ki je namenjen čebelam in drugim koristnim žuželkam.

AIR SO PURE

Sobne rastline, ki nosijo nalepko AIR SO PURE nudijo učinkovitejši način čiščenja zraka, kakor druge rastline.

Opravili so številne znanstvene raziskave s katerimi so dokazali, da te rastline ustvarijo zdravo bivalno okolje, izboljšajo koncentracijo in spomin, ter pripomorejo k boljšemu spanju.

Dejstvo, da so lepe na pogled, je zgolj dodana vrednost.

Rastline nevtralizirajo in razgradijo škodljive pline v prostoru. 
K zdravemu zraku v notranjih prostorih pispevajo tudi s pretvorbo CO2 v Kisik.
Rastline imajo veliko drobnih por v listih, ki omogočajo bolj učinkovit način čiščenja zraka.

Za optimalno zdravo okolje v dnevni sobi, veliki približno 30m2, potrebujemo 5 do 7 rastlin v lončku premera 17cm.

Prepričani ste lahko, da bo takšna količina AIR SO PURE rastlin ustvarila dovolj svežega zraka v vašem domu, šoli ali pisarni.

Izberite katere rastline iz skupine AIR SO PURE bodo vaši naravni čistilci zraka.

POMLADANSKI NASADKI

Primule in drugi znanilci pomladi so odlični nadomestki v nasadih z jesenskimi rastlinami, ki so v zimskem času propadli. Preprosto jih zamenjamo in na hitro ustvarimo novo podobo zasajenih korit in skled na balkonih, terasah in vrtovih. Lahko pa pomladanske cvetoče rastline zasadimo na novo, vendar predlagamo, da jih postavite na zunanje okenske police, kjer bodo dolgo časa cvetele.

© Copyright GGNM 2015