DREVESA IN GRMOVNICE

Pomladanski meseci so idealni za zasaditev vašega vrta ali pa le dosejevanje v že obstoječem vrtu.
V teh dneh je ponudba na naši vrtnariji največja v celem letu, tako, da lahko izbirate med okrasnimi rastlinami in drevesi vseh velikosti za najrazličnejše potrebe in razmere v vašem vrtu.

Posvetujte se z našimi sodelovci pred nakupom, z namenom, da boste izbrali prave rastline.

Prav tako je pomembno, da v sadilno jamo nasujete vstrezno gnojilo za rezervo in zemljo, ki bo omogočala hiter napredek na novo posajene rastline.

Mlade rastline je dobro zaščititi pred divjadjo z ustreznimi mrežami ali drugimi materiali.

Na novo posajene rastline moramo zaivati, še zlasti kadar so temperature visoke in sončni dnevi.

RASTLINE ZA SENCO

Kadar izbiramo rastline se vprašamo kje bodo krasile naše balkone, terase in okenske police. Rastline za senco ne marajo žgočega sonca, kar pomeni, da sonce lahko sije samo zgodaj zjutraj ali pozno popoldan. 

Včasih se zdi, da je rastlin za senco zelo malo, vendar, ko začnemo izbirati se najde mnogo zanimivih rastlin, ki so primerne za senčne okenske police. Med njimi so pisanolistne koprive, skoraj pozabljene fuksije, vodenke za senco, pisane deteljice, gomoljne begonije in še mnoge druge!

Nekatere rastline lahko postavimo tako na sonce kot tudi v senco, le, da bodo v senci rastle počasneje in manj bujno.

PROIZVODNJA BALKONSKEGA CETJA

Na vrtnariji GG NM sami proizvajamo kvalitetne sadike balkonskega cvetja.
V mesecu aprilu in maju je čas, da na novo zasadimo korita in posode, ki bodo krasile naše balkone, terase oz. celotno hišo. 
Preden se odpravimo po nakupih, predlagamo, da doma naredite načrt koliko rastlin potrebujete za senco in sonce ter kakšna bo barvna kombinacija letošnje sezone.

Pri teh odločitvah vam je lahko v veliko pomoč letošnji katalog CVETJE ZA POLETJE, ki ga prejmete ob obisku ene izmed naših 3 trgovin. V njem najdete številne ideje, predvsem pa letošnje novosti, ki so na voljo le v vrtnarijah Profesionalne Vrtnarske Družbe (PVD).

Za uspešno rast in cvetenje, rastline potrebujejo kvalitetno zemljo in gnojilo z dolgotrajnim delovanjem, ki ga dodamo že ob sajenju.

Posode in korita korenine hitro prerastejo, zato je v sezoni potrebno tudi dognojevanje s tekočimi gnojili.

© Copyright GGNM 2015